Ako som sa stal cestovateľom/pestovateľom spomienok... časť

19.04.2010 13:40

 

Jeden recept + tzv.zvyškové fotografie z Ekvádoru

Ochutnajte vyprážaný banán!

Tvrdšie banány rozkrájajte na tretiny a každú ešte rozkrojte pozdĺžne. ½ hrnčeka pšeničnej múky, ¼ hrnčeka ryžovej múky, lyžičku prášku na pečenie a štipku soli dajte do misy, potom vmiešajte hrnček vody a jedno vajce. Nechajte stáť aspoň 15 minút. Potom jednotlivé kúsky banánu obalte v cestíčku a vyprážajte na oleji do zlatista. Pred konzumáciou dajte vypražené kúsky odkvypkať alebo ich osušte papierovou utierkou. Namiesto ryžovej múky možno použiť pšeničnú, ale bude to poznať na chuti!)

 

 

"Väčšina čajok sa neunúva naučiť ani len základnú abecedu lietania. Stačí im, keď dokážu vzlietnuť nad more za potravou a vrátiť sa na breh s plným žalúdkom. Ani im nezíde na um, žeby sa mohli zdokonaľovať v lietaní. Ale čajka, o ktorej je tento príbeh, sa väčšmi zaujímala o lietanie než o jedlo. Lietanie miloval Jonathan nadovšetko.

Bolo mu jasné, že za takýto spôsob myslenia nebude u čajok obľúbený. Ani jeho rodičia neboli ktovieako nadšení, že Jonathan celé dni, od svitu do mrku, trávi osamote a nacvičuje nízky vodorovný let."

                                                                                                                  Richard Bach: Čajka Jonathan Livingston

 

"Čajka Jonathan žila od toho dňa na mieste, ktoré sa nazývalo Ďaleké útesy. Samota ju nezarmucovala, skôr ju trápilo, že ostatné čajky odmietli nádheru života, ktorú poskytuje dokonalé lietanie; odmietli totiž otvoriť oči a vidieť."

                                                                                                            Richard Bach: Čajka Jonathan Livingston

 

"Som príliš inteligentný na to, aby som mohol byť šťastný."

 Anonym

"Je krajina bláznov, kde každý blázon má svoj slnečný lúč."

                                                   Anonym

Kontakt

Pavol Fabian tibet1@azet.sk